31 januari 2010

78

18-31 januari

Förra veckan började med ett besök i Malmö och upphämtning av studiobilderna vi tog på Zelma hos Yvonne på Exhibibild. De blev jättebra och vi är sååå nöjda med resultatet! När vi ändå var i Malmö passade vi på att besöka familjen Karlsson, som bjöd på middag och trevligt sällskap. På tisdagen var vi på mamma-bebis-frukost med min KAVA-kollegor. Efter fikan gick Zelma och jag på stan och sen åkte vi till IKEA och shoppade loss ännu mer. Resultatet blev en ny matta och en ny grön look i tv-rum och kök. Skönt med lite ny färg nu när julkänslan inte riktigt vill släppa taget p.g.a snön. Det här vädret måste vara rekord för Skåne, det har varit snö och minusgrader i mer än en månad! Fint och så, men nu tycker jag det börjar räcka.

På onsdagen var vi på BVC och tidig 6-månaderskontroll. Zelma kontrollerades av läkaren, vägdes och mättes (8120g och 66,5 cm) och fick två vaccinationssprutor. Allt gick bra, men på kvällen och dagen efter fick hon feber och diarré som biverkning av vaccinet. Hon var gnällig, trött och varm men kunde sova gott med hjälp av lite Alvedon. Tyvärr missade vi dock ett par playdates p.g.a det, men hälsan måste ju går först.

Vi pratade mat med BVC-personalen och jag berättade att Zelma äter en portion gröt till lunch och smakar puré på eftermiddagen. Läkaren tyckte jag skulle byta ordning på det, vilket vi testade, men oj vad Zelma blev arg första dagen då hon förväntade sig gröt och fick puré! Hon gallskrek och var jättemissnöjd. Andra dagen gick bättre och nu har hon vant sig helt och hållet. Väldigt intressant att hon redan som så här liten lär sig vanor och vet exakt vad hon vill.

Det sägs ju att precis när man har fått lite rutin på sin lilla bebis så ändras den, det stämmer! Jag hann inte mer än skriva våra rutiner i föregående blogginlägg förrän de ändrades. Nu vaknar Zelma vi kl.04-04:30 och vill amma, för att sedan somna om till kl.07. Sen blir det lek och vila, purélunch, en timmas promenad om vädret tillåter, gröt, lek och läggdags. Ammar gör jag ju mer eller mindre fullt än så det hinns ju också med mellan varven så klart, ja så dagarna är fullspäckade.

I onsdags lämnade vi Hyllinge för en långweekend och vintersemester i Sunne. På vägen upp stannade vi en natt i Onsala och det ska vi göra på vägen hem också. Skönt att inte åka hela sträckan på en dag med tanke på Zelma framför allt. Vi har haft det jättebra här i Värmland och i fredags kom mamma och Göran upp och gjorde oss sällskap vilket resulterade i att Robert och jag fick lite egen partid och kunde bl.a. äta middag och åka längdskidor utan Zelma, fantastiskt!

18 januari - såg det ut så här i vår trädgård. Riktigt vintervackert!














19 januari - Zelma provsitter den nya mattan.














21 januari - Zelma har fått lite utökat lekutrymme och har också kommit på att hon kan vila sig även i magläge. Bättre sent än aldrig!














22 januari - Zelma tränar vidare och får även till några yogarörelser på vägen.


22 januari - Zelmas nyaste min, som numera används väldigt flitigt.














23 januari - Farmor Lena har sytt en jättefin åkpåse till Zelma inför semestern i Sunne.



















24 januari - Robert byter ut våra fasta hyllor i köksskåpen till utdragbara.














25 januari - Zelma reser själv i soffan och gosar med den nya fina filten.


28 januari - På besök hos morfar Per i Onsala. Här står Zelma stolt och håller sig i spisen, precis som jag gjorde för cirka 28 år sedan!



















28 januari - Vår duktiga långfärdsåkare sover snällt i bilen på väg upp mot Sunne.



















28 januari - Framme på vårt hotellrum i Sunne. Fint rum, men väldigt oromantiskt med två ihopsatta singelsängar... Den där skarven i mitten är hemsk! (Värsta i-landsproblemet.)














29 januari - På väg ut på promenad för att upptäcka Sunnes centrum.














30 januari - Idag fyller Zelma sex månader och firar med att ha mest kläder på sig någonsin...














...för att kunna åka pulka (i 15-minusgrader) för första gången i sitt liv, här tillsammans med mormor Lisbeth.



















30 januari - HelRob, på längdskidor, och Lilla Z, sovandes i sin pulka, på vintersemester i Sunne.














30 januari - En glad "halvåring" som tröttar ut sin far till max.












Zelma leker med sin halvårspresent som hon fick av mormor.



















Mormor och Zelma på middagssittningen i hotellets restaurant.

Inga kommentarer: