07 juli 2013

Andra semesterveckan

 Andra semesterveckan har nått sitt slut. Semestertiden går sååå fort, usch.
 
När vi var och hälsade på Göran på Rökila Blomstergård i Brålanda fick Zelma en jättefin jordgubbsampel. Den skördar vi nu mumsiga sötsura jordgubbar från dagligen till Zelmas stora glädje.
 
I fredags eftermiddag åkte vi till Landskrona, Borstahusen och hälsade på Roberts mormor Doris och morfar Curt. Där avnjöt vi en god fika i gott sällskap i sommarsolen på altanen. Zelma hittade en tvilling-prästkrage i rabatten. Det måste vara väldigt ovanligt!
Efter besöket gick vi ner till hamnen, strosade runt, njöt av sommarkvällen och åt middag på Hamnkrogen. Två barn ville dock att besöket skulle gå ganska snabbt, men maten var jättegod! Jag kan varmt rekommendera lammfilén. Kaffet avnöjt på Thobbe och Honeys trädäck.
 
Igår var vi på dop. Det var lilla Ella Sophie Fält som var huvudpersonen. Ceremonin var jättefin och avslutades med Pippis "Sommaren är min" enligt storasyster Mollys önskan. Dopkalaset hölls i familjen Fälts trädgård där vi avnjöt god mat, dryck och tårta under solens varma strålar. Ewald bar sin första fluga dagen till ära och var så söt. Ihop med solhatten såg han ut som en liten version av Povel Ramel.
 
Trötta och men nöjda har vi nu haft en hemmasöndag. Robert har mätt ut vår altan som ska byggas på baksidan. Den kommer bli stor och jättefin! Sen var han och köpte reglarna i gott och hjälpande sällskap av vår grannson Mattias. Ikväll började vi gräva bort gräs men efter 1,5 timma hade vi inte kommit någonstans och då sa jag stopp. Dags att använda tillgängliga hjälpmedel. Så fick det bli och imorgon kommer vi boka en BobCat.
 
Zelma leker jättemycket med sina låtsaskompisar "mina små tjejer" och har vild och fantastisk fantasi. Hon älskar att "cykla en liten runda" och då är favoritstoppet hemma hos faster Tessan och farbror Andreas. Vi kallar henne inte bara Zelma. Busungen, trollungen, goingen m.m. är vanligt förekommande smeknamn. Om hon själv får bestämma är det dock Snäckan som gäller. Karin "mamma Karin" Möllerström var först ut med det smeknamnet och det tycks ha fallit vår dotter perfekt i smaken.
 
Ewald är nu fyra månader och tre veckor. Han vill mer än gärna sitta upp, även om han inte riktigt kan än. Hans joller har blivit mer nyanserat och "krävande". När han sitter i babysittern springer benen 100km/h. Här om dagen provade jag att leka "titt-ut" med honom och det tyckte han var jättekul! Han skrattade så han kiknade den underbara ungen. Han har fått börja smaka på olika grönsaker och frukter. Banan var gott, morot så där och potatis fick godkänt. Han kör mest runt maten i munnen och sedan kommer purén ut väl tillblandat av en sjö med saliv. Dregla kan han riktigt bra vår lille gosse.

 

Inga kommentarer: