09 juli 2013

Tredje semesterveckan

Tredje semesterveckan har precis börjat och vi njuter njuter njuter av sommarsolen och välkommen värme som äntligen anlänt. Altanbygget har dragit igång, jordgubbarna mognar på löpande band, frukost, lunch och middag avnjuts på altanen och ett besök på gymmet och en promenad hinns med mellan varven. Underbart!
 
Igår var Hanna här och lekte med Zelma. Utan att mamma Stina var med. Det var första gången det var playdate med jämngammal kompis utan att tillhörande mamma var med. Tänk vad stor hon börjar bli vår lilla tösabit! (Förlåt, snäcka.) Hanna har en storasyster så hon vet hur det ska gå till och hade önskat att få komma och leka själv. Det hela gick som en dans...nästan. De är ju fyra år, med allt vad det innebär, men några större oenigheter blev det aldrig tal om. Det får bli många repriser av det här helt enkelt.
 
Ewald vill sitta upp mest hela tiden. Han har dock inte riktigt stadgan för att klara det själv än men klarar det allt längre stunder i barnstolen och babysitterna. Det är fantastiskt att se hans lycka över sina nyupptäckta förmågor. Sedan premiärturen för ett par tre veckor sedan rullar han nu nääästan obehindrat från rygg till mage åt både höger och vänster. Premiärturen gick i vänstervarv. Från mage till rygg är det inga tendenser till än men han sprallar med benen och lyfter rumpan/höfterna från golvet.
 
Idag fick vi oväntat och mycket välkommet besök av Madde. Zelma och Ewald gillade att mysa i hennes famn. Vi hoppas att hon snart kommer tillbaka.
Kvällen avslutades med familjemiddag vid grillen i den härliga kvällssolen efter en eftermiddag fylld med semesterpyssel.
 
   

Inga kommentarer: