28 augusti 2007

13

HelRob - Dags för en sammanfattande uppdatering! Bättre sent än aldrig, men vi har ju semester och har tagit lite ledigt även från bloggandet. Vi har i alla fall, och har haft, det jättebra och njuter nu av vår sista vecka innan jobb och vardag återkommer.


14 augusti
- Celebert besök av Robert mormor Doris och morfar Curt. Vi åt god fiskmiddag á la Robert och mumsig glassdessert.


Robert & mormor Doris.













Jag & morfar Curt.














18 augusti - gifte sig våra kära vänner Camilla och Mark. Det blev en underbar dag! Vigseln och bröllopsfesten var full av lycka, kärlek och glädjetårar.

HelRob uppklädda till bröllop.


















Bröllopsparet - Mark & Camilla.


































20-25 augusti - var vi på semester i Danmark på tu manhand.

Här på Kryb-i-ly Kro, mellan städerna Fredericia och Kolding, bodde vi.














Vårt hotellrum.













Vi gjorde dagsutflykter varje dag.
Tisdag - Veckan började med ett besök på Egeskov Slott.














Tree Top Walking hette den här aktiviteten som fanns i en del av den magnifika slottsträdgården. Här fick Robert bemästra sin höjdskräck och jag fick gå först för att kolla så broarna höll.



















Onsdag - Utflykt till den närbelägna staden Kolding.
Här står vi på taket på Koldinghus, som är stadens gamla slott.














Torsdag - Legoland! Det var jättekul att se "landet" och allt lego igen efter alla år. Man var ju ganska lite när man var där senast och mycket har hänt sedan dess kan vi intyga.

Jag & några legogubbar.














Robert & en massa lego.













Legomodell av Köpenhamns Nyhavn. Imponerande!...och väldigt detaljerat.














Fredag - Vår sista utflyktsdag tillbringade vi på Odense Zoo.

Våra nya favoritdjur. Hamnar vi i ett hus med gård så småningom ska vi absolut ha getter där!



















Robert med sina nyfunna, och mycket kelsjuka, getvänner.













PippiPelikans vackra släktingar.













Robert fortsätter träna på att bemästra sin höjdskräck. Den här bron bjöd dock på semesterns lägsta höjd, max 30cm!...men det var vatten under som man kunde trilla ner och bli blöt i, så den får räknas ändå.



















Favoriten på dagens zooutflykt blev mötet med Pippi Långstrumps Herr-Nilsson-apor. Man fick besöka dem inne i deras inhägnad men fick stränga order om att inte ta i dem eller gå för nära dem. En av aporna gick dock fram till mig och började dra i mitt byxben, så pass mycket att djurskötaren fick ingripa. Den apan hade nog inte riktigt förstått reglerna, eller så hade den missat skylten; "Do not touch the visitors/humans."





















Väl hemma från Danmark har vi hunnit vara lite sociala. Jag var och lunchfikade med två av mina "gamla" kollegor från Onkologen i söndags, Lisa och Louise, och efter lunchen följde jag med Robert och hans föräldrar, Lena och Tommy, ut på golfbanan i Landskrona. Jag spelade inte så klart, utan vara bara sällskap (läs; i vägen). Efter golfrundan bjöds det på god söndagsmiddag hemma hos Lena och Tommy.


27 augusti - Igår var vi på Ven med de nygifta, Camilla och Mark. Vi var lite sega i starten på morgonen, plus att vi var och handlade picnic-mat på ICA, så vi missade lunchfärjan från Landskrona. Det gjorde dock inte så mycket för vi passade på att bli guidade av Landskronapågen Robert i hans barndomsstad och så hann vi med ett litet mellanmål innan 14-färjan gick.

Mark & Camilla på Ven.













Här hyrde vi cyklar för att kunna uppforska ön på bästa sätt.














Precis när vi ätit färdigt vår picnic kom regnet. Men vi hade med oss lite regnutrustning och fortsatte tappert vår Ven-upptäcktsfärd en bit till. Genomblåsta och nöjda tog vi sedan 18-färjan hem till fastlandet, lagom tills solen visade sig igen. Sammanlagt hann vi alltså med att se halva Ven, så den andra halvan har vi kvar att upptäcka till en annan gång, och då kanske vi seglar dit med egen båt om vinden är bättre än igår.

Mark & Camilla på Vens kyrkbacke i regnstormen.














HelRob på ett regnigt Ven.














Nu är uppdatering avklarade och idag är det idag, tisdagen den 28 augusti. Idag har vi mest pysslat och latat oss. Robert känner sig lite sjuk, ont i huvudet och magen, så han har vilat en del. Planen är dock att vi ska tömma vårt sovrum i eftermiddag och att sätta igång med renoveringen...fortsättning följer...

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var ett bastant blogginlägg må jag säga, men bara kul. Blogga mera! :)

Ni verkar ju ha haft fullt upp under semestern i alla fall.

Vad är det för renovering det talas om? Gör ni vid lägenheten?

Hur går det med försäljningen av T4an? Får ni iväg den?

/Ali