14 juli 2009

53

Jag har kommit in i ett riktigt mat- och bakträsk, men det är väl för att man har tid att tänka och planera på ett annat sätt nu när man är ledig. I lördags (11 juli) blev det nybakade scones till frukost och yoghurtglass med jordgubbssmak i glassmaskinen.

För er som vill ha ett enkelt, gott och förhållandevis nyttigt glassrecept så kommer det här;

YOGHURTGLASS – JORDGUBB
6 portioner

500 g frysta jordgubbar
2 ½ dl naturell yoghurt
1 ½ dl strösocker
5 msk färskpressad osötad citronjuice

Låt bären tina lite.
Mixa alla ingredienserna.
Kör i glassmaskin 30-45 minuter...eller frys in och rör om då och då.

Jordgubbarna kan bytas ut mot t.ex. hallon, blåbär, mango, ananas, krossad choklad.


Nymixade jordgubbar.















Medan jag stod i köket arbetade Robert vidare med förrådsbygget.














Lördagskvällen avslutades med lite lyx. Vi åkte till Hamnkrogen i Landskrona och åt middag ihop med Malin (en av mammorna i tjockisgruppen) och hennes familj. Jättetrevligt och gott!

12 juli - I söndags tog vi en lååång sovmorgon och åt frukost på Espresso House. Vi får ju passa på nu innan vi blir tre! Sedan blev det dock lite fart på oss. Badrumsgarderoberna kom på plats och fylldes snabbt.



















Vi var på Bauhaus och blev en gräsklippare rikare. Vi har en eldriven sedan tidigare, men uppsamlaren har gått sönder och nu när trädgården vuxit så är det mer praktiskt att klippa (o)gräset utan att ha en sladd efter sig.



















Tommy hjälpte oss att fixa med rören. Så nu får skötbordet plats på kortsidan av badrummet, perfekt!



















...och så avslutningsvis söndagens magbild. Nu har den sjunkit ner lite och bebisens huvud är ju fixerat, så med andra ord är hyresgästen varmt välkommen ut därifrån nu tycker vi! Beräknat datum är ju dock 27 juli, så har vi "otur" får vi vänta i ytterligare fyra veckor... Bortsett från svullnaden och foglossningarna mår jag dock fortsatt bra och sover bra på nätterna och det får man ju vara väldigt tacksam för! Jobbigast just nu är att byta ställning i sängen nattetid och att ta sig upp från liggande till sittande och från sittande till stående. Man känner sig väldigt klumpig helt enkelt och rör sig extremt långsamt och otympligt.

Tjockismagen - vecka 38 (37+5).




















13 juli - Igår hade jag besök av Andrea, en av mina kollegor på KAVA. Vi åt lunch innan hon skulle till jobbet, mycket trevligt! Sedan fick jag oväntat (vilket är väldigt roligt!) besök av familjen Sundgren. De var på väg hem till Malmö efter en lång semester i Göteborg och Uppsala. Vi fikade och så fick deras två söner springa av sig lite innan det var dags för vidare färd söder ut.

Andrea lunchar på vår altan.














I övrigt längtar vi efter att Roberts semester ska börja (start kl.16:30 den 17 juli) så att vi kan gå här och vänta och pyssla tillsammans.

2 kommentarer:

Sofie sa...

Vad duktig du är som håller på och har dig! :)

Snart dags för bebis ju :)

Anonym sa...

Hej!
Nu är det inte långt kvar!! Spännande. Jag börjar jobba 1/9 igen, så Hugo och jag kommer gärna och hälsar på någon dag. Nu har vi ganska mycket inplanerat så det får bli i mitten/slutet av augusti om det passar er.
Kram Klara