30 november 2009

72

17-30 november

Två bra veckor har passerat och det har varit mycket "första gången"-grejer för Zelmas del.

17 november - HelRob & Lilla Z.














Jag har äntligen fått tummen ur och tagit lite finare bilder på vår dotter. Det är lite knasigt det där att man fotograferar och tar fina bilder på alla andra och inte på sina egna. Ska försöka bli bättre på det. Här i alla fall två exempel på Zelmas första kvart som fotomodell. Jag tycker hon lyckades riktigt bra.

























Helgen 20-22 november åkte vi till Torsö med familjen Karlsson och bodde i deras stuga. Sist vi var där var vi varken gifta eller hade barn någon av oss, så vistelsen var jämförelsevis väldigt annorlunda den här gången, men minst lika fantastisk! När vi kom fram var det 10 grader varmt(!) i stugan, så när Camilla satt på värmen åkte vi till ICA och handlade. När vi kom tillbaka hade det hunnit bli hela 13 grader!...men redan på kvällen var det 19 grader så det tog sig ganska snabbt.


Jag och Zelma påpälsade från topp till tå i väntan på att stugan skulle bli varm.














På lördagen vaknade barnen tidigt, som vanligt, och vi började dagen med frukost och förmiddagssömn, sen åkte vi in till Sölvesborg och åt lunch. Camilla och jag shoppade efter lunchen medan Mark och Robert gick en promenad med barnen. På kvällen åt vi så klart middag och så lyxade vi till det med bakelser till efterrätt då familjen Karlsson inte kommer kunna komma på Roberts 30-års kalas.

En lördagstrött Camilla med våra goa ungar.




















HelRob och Lilla Z vid Sölvesborgs strandpromenad.



















Robert älskar ju prinsesstårta så han fick det medan vi andra lyxade oss med hallon- resp. chokladmoussebakelser.














Söndagen på Torsö regnade dessvärre bort men den var lugn och skön och tillbringades i stugan.
När vi kom hem gjorde Robert om mjukliften i Zelmas vagn till åkpåse. Hon vill ju inte ligga ner när hon åker vagn längre så den här ommöbleringen av hennes vagn blev jättebra.


23 november - När Robert kom hem från jobbet på måndagkvällen skruvade han ihop Zelmas ena doppresent - TrippTrappstolen. Hon fick självklart inviga den så snart den var färdig och hon var så nöjd och glad, och väldigt förvånad över att få sitta med vid bordet i egen stol.















27 november - Zelma har börjat förstå hur hon ska använda bitringen nu, men det är absolut nödvändigt med både haklapp och frotétrasa under hakan då hon dreglar kopiösa mängder när hon använder den.




















Soffpotatisarna tittar på tv. Zelma älskar att halvsitta eller ligga i soffan med oss och sparka eller ha fötterna mot närmaste ben, i det här fallet mitt högra lår.




















28 november - Den här lördagen var en historisk dag i Zelmas liv, hon fick smaka på lite mild havregröt blandad med bröstmjölk! Mycket hamnade utanför i och lite lite i magen, precis som sig bör. Hon verkar inte vara någon matvägrare än i alla fall och det är vi så klart glada för.


29 november - För två veckor sedan började vi ju på babysim och Zelma gillade även det andra besöket den här söndagen. Magläget är fortfarande favoriten och ryggläget tränar vi på under höga protester, men skam den som ger sig.

Zelma och Robert i plurret.



















Bad med mamma.


Pappabus. Robert har nu en perfekt längd på håret (Tack Diana!) att hålla fast sig i tycker Zelma.




















Fick till en mysig familjebild igår kväll.









Zelma brukar aldrig fortsätta sova när hon har somnat på promenaden, men manska aldrig säga aldrig, för idag sov hon i tre timmar till efter att vi kom hem! Jag assisterade henne med lite vagn-gungning och napp-isättning mellan varven, men vad gör man inte för att ens dotter ska få sin välbehövliga skönthetssömn. I och med att hon sov så länge så var jag och tittade till henne för att kolla att hon levde mellan varven och en av gångerna fann jag henne så här.













Idag fyller Zelma 4 månader förresten! Tiden går verkligen snabbare än man vill...
I övrigt rullar det på bra tycker jag och jag har kommit igång med träningen igen efter förkylningen så den här veckan har vi varit på Friskis & Svettis hela tre gånger. Zelma har varit med alla gånger och verkar inte ha något emot att bli friskvårdsutbildad redan nu.

2 kommentarer:

Carin sa...

Wow! Vad duktig hon är på att sitta i stol och allt! Alla säger att Isaac är snabb, men Zelma är ju supersnabb! Härligt att hon kan sitta med vid bordet nu. Hur länge ska du vara mamma"ledig"?

Bart and JoJo sa...

Gud en sån liten busunge ni har i Zelma! Jättefin familjebild H! See ya soon. Är du redo att bränna fläsk när jag kommer hem?