10 december 2009

73

DECEMBER 2009

1-10 december


Det har gått 1,5 vecka sedan jag bloggade sist, men av bild- och filmmängden att dömma har det hänt en hel del i vårt och, framför allt, Zelmas liv.

Zelma fortsätter att äta smakportioner och det går jättebra! Hon gapar oftast efter skeden och verkar gilla det vi bjuder på. Efter att hon lyckats sluka en hel smakportion gröt i ett par dagar så har vi nu avancerat till palasternackspuré blandat med bröstmjölk. När hon fick första skeden puré i munnen klöktes hon och tittade undrande på mig, men sedan var det inga problem och hon åt upp allt (cirka 2 msk) med en gång.

Vi har hunnit med att fira två födelsedagsbarn de här dagarna - Roberts farmor Gerda, som fyllde 80år den 3 december, och Robert, som fyllde 30år den 2 december. Så förutom att vi har varit på kalas så har vi ägnat en del tid åt att baka och förbereda inför Roberts firande. Han hade valt att ha öppet hus på lördagen från kl.15:00, men han hade lika gärna kunnat ha kalas kl.15:00 för alla kom samtidigt i alla fall. Han blev ordentligt uppvaktad av familj, släkt och vänner och var sååå nöjd med alla gratulationer och presenter! (Tack för hjälpen mamma, Eivor och Lena!)

Zelma klarade kalasandet ganska bra. Hon är ju lite "främlingsfientlig" sedan en tid tillbaka så för att hon skulle känna sig trygg när 30 gäster invaderade vårt hem så satte jag mig i trappan med henne i famnen. På så vis kunde hon ha koll på läget på avstånd och slippa att folk kom för nära tills hon vant sig vid situationen. Planen fungerade ganska bra och hon var bara lite ledsen i mellan varven.

I lördags, innan alla gästerna kom, hände något historiskt för Zelmas del - hon satt själv utan stöd för första gången!!!...endast 4 månader och 5 dagar gammal, inte illa!

I söndags var vi på babysim för tredje gången och även den här dagen gick till historieböckerna då Zelma dök för första gången! Det var en lite läskig känsla att "trycka ner" sitt barn under vattnet först men Zelma klarade det jättebra och fick bara en liten kallsup.

Den här veckan har vi varit aktiva varje dag. I måndags hade jag några mamma-väninnor på lunch, i tisdags var vi på mamma-barn-jympa på Friskis & Svettis, igår var vi på ett Flowin-pass i Malmö (Tack Mark för ett jättebra pass och en massa träningsvärk!) och idag har vi ätit brunch hos min kollega Malin. En aktivitet per dag är fullt tillräckligt. Då får Zelma sova lite hemma i vaggan antingen på förmiddagen eller eftermiddagen och så hinner vi kanske med en promenad ute i friska luften också om vädret tillåter.

Zelma har fått en ny tugg- och gripleksak och den verkar vara en ny favorit.



















3 december - En "gröt-go-ing" med kladd från topp till tå, ja till och med bakom öronen!














3 december - Sitta, sitta, sitta är det som gäller numera.



















4 december - Zelma är lite julfin nu när det är adventstider.



















4 december - När jag städade en dag satt Zelma och bevakade det hela från första parkett.


5 december - Gröt är gott tycker Zelma och ibland "hugger" hon efter skeden. Vi tror dock att det är skeden hon är ute efter mer än gröten.


5 december - Tessan/Faster T, 30-åringen Robert och Zelma på kalas.



















Den här vackra ljuskronan fick Robert i 30-års presenter av Göran (mammas särbo). Göran har en handelsträdgård och till jul stöper de bl.a. så här vackra ljuskronor. Har ni vägarna förbi Brålanda i Dalsland är hans Rökila väl värt ett besök!



















5 december - Zelma sitter själv!!! Vi är så klart världens stoltaste föräldrar!



















8 december - Zelma fortsätter öva sig på att sitta.


8 december - Zelma myser med pappa i soffan.














8 december - Lite mammamys i samband med nattsövningen.




















9 december - Zelma gymmar. Hon har börjat nå mjukisdjuren i babygymmet nu och sparkar, drar och tuggar på dem.
















10 december - Zelma vilar i Ellies stora kudde i Jonstorp.














10 december - Ellie, Zelma och Mait leker på golvet.



























Inga kommentarer: