01 januari 2010

76

Nyårsafton 2009 - Nyårsdagen 2010

Vi hade en jättebra nyårsafton. Familjen Mendonca bjöd på Skagentoast till förrätt, vi gjorde parmainlindad och fylld fläskfilé med potatisgratäng till huvudrätt och familjen Wiik hade bakat en fantastiskt god chokladtårta till dessert. Sedan var vi så klart proppmätta men lyckades ändå knapra i oss lite godis och snacks när vi satt och spelade spel i väntan på 12-slaget och det nya året. Vår älskade barn var så snälla hela kvällen. Först lekte de (nästan) med varandra på golvet en stund medan vi åt förrätt sedan var det deras tur för mat, mys och läggdags. Milo sov i vårt gästrum, Noah i vår resesäng i tvättstugan och Zelma på sin vanliga plats, i vaggan på övervåningen. Ja, sedan hade vi en hel kväll med vuxentid, fantastiskt! 12-slaget skålade vi in med Pommac ute på trappan i 13 minusgrader, ja så vi var snabbt inne igen men hann se en del fina fyrverkerier. Vi hade så klart trott att våra barn skulle vakna av alla raketer, men icke, de sov vidare, snälla som lamm.

Det blev några roliga "grodor" sagda under kvällen som jag tänkte dela med mig av.
- Robert försöker prata engelska då vi har en amerikan på besök: "Are you got...eh...".
- Josefine och Bart fick en fråga under M.I.G-spelet om luften vi andas och Josefine berättade sedan för oss andra vad det finns i luften förutom syre: "Det finns kolhydrater i luften också."
- David försökte sig också på det engelska språket: "It stands så här...".
- Klockan är närmre 01 och Milo har sovit sedan kl.21. Jenny är lite bekymrad över hemfärden: "Milo kommer somna när vi klär på honom overallen". (Självklart var det "vakna" hon tänkte säga.)
Jag vet inte vad vi ska skylla på, men kanske att vi inte är vana vid att vara uppe så sent nu för tiden...

Zelma är nyårsfin och sitter med oss i köket när vi förbereder maten.



















Gästerna har kommit och förberedelserna fortsätter.



















Sista bilden på familjen Winther år 2009.














Förrättsdags - Robert, Zelma, Josefine, Bart, David och Jenny (kolla in hennes ihoplånade fotbeklädnad...).














Så här gott sov Zelma när jag tittade till henne efter 12-slaget. Hon verkar inte ha märkt av raketernas dunder och brak det allra minsta.














Nyårsdagen bjöd på fortsatt kallt väder och förmiddagen tillbringade vi inne med att sova, leka, diska och städa köket efter gårdagens kalasande. Sen begav vi oss ut på promenad i det kalla vädret och Zelma fick bära overall för första gången (Tack Samuel för lånet!), vilket hon verkade tycka om. Hon somnade gott i vagnen och sov vidare även när vi tog fikapaus hemma hos fastar T och farbror A. På kvällen somnade hon redan strax efter 19 och Robert och jag fick en lugn och skön kväll i soffan.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag hittade bordet på en sida på nätet, kommer inte ihåg vilken bara. Det är inte Stokkes egna, men det passar på tripp trapp stolarna. Det kostade 500kr och det är ett av våra bästa köp. Helt klart pengarna! Hoppas att du hittar ett.
Kram Klara

Anonym sa...

Jag tror att vi köpte det på abcleksaker.se, men det verkar inte som bordet finns där längre. Jag hittade ett på denna sidan när jag googlade
http://www.trend2kids.dk/product.asp?product=1241
Men eftersom det är en dansk sida så blir ju priset dyrare.
Kram Klara