31 december 2009

75

24-31 december

Då har vi firat jul för första gången med Zelma. Julafton tillbringade vi i Landskrona och på juldagen åkte vi upp till Onsala/Kungsbacka och firade vidare helgen lång. Zelma fick så klart flest paket, men var mest intresserad av paketens snören, till skillnad från Robert och mig. Bilen hem var "knökfull" och vi hade ett gediget arbete med att packa in alla fina julklappar.

I måndags var vi i Malmö hos Yvonne på Exhibibild och fotograferade Zelma och oss alla tre tillsammans. Det var Yvonne som tog studiobilderna på oss när vi gifte oss så nu ville vi ha samma stil etc. på de här bilderna. Innan vi åkte till Malmö var jag hos frissan och fixade håret lite. Robert jobbade så Zelma blev passad för första gången av sin faster och farbror. Det gick jättebra och alla tre var glada både när jag gick och kom hem, kanon! Det var jätteskönt att få gå iväg själv och bli lite ompysslad. På kvällen när vi kom hem från Malmö passade vi på att möblera om vårt vardagsrum, (Tack Andreas för hjälpen!), för på...

...tisdagen invaderades vårt hem av två män från EuroFire. De installerade vår kamin under 1½ dag. Det gick mycket bättre än jag trott. Zelma sov i sin vagn i tvättstugan medan de sågade hål i golvet på övervåningen och sen var det dags för Zelmas och min promenad när de skulle såga i taket på undervåningen. Tyvärr kan vi dock inte primärelda i kaminen förrän i början av nästa vecka då sotaren varit här och besiktat den, men värmeljus går bra att ha tänt i den så länge och det är mysigt det också.


Igår fyllde vår dotter fem månader! Hon är så rolig nu - hon äter nästan en hel portion gröt en gång per dag, jollrar, tjoar högt(!), skrattar, vänder sig från rygg till mage, ålar lite både framlänges och baklänges, lyfter rumpan från golvet och sträcker sig efter saker (framför allt de Robert eller jag håller i). Hon har verkligen fullt upp med att upptäcka världen omkring sig. Hon är dock väldigt sällskapssjuk och om hon är det minsta trött eller hungrig så vill hon ha sällskap. Oftast räcker det med att man sitter bredvid ett tag, men sen är det närhet och famnen som gäller för hela slanten. Hon kan söva sig själv i vaggan, men både Robert och jag tycker det är mysigt att söva henne i famnen, så det gör vi oftast. Man får väl passa på så länge man bara har ett barn kan jag tänka mig...

Familjen Winther är julaftonsfina.















Julafton hos familjen Winther i Landskrona.














Zelma träffar tomten för första gången. Hon var inte alls rädd, bara tittade storögt på honom och drog honom i skägget.



















Zelma julmyser med faster T och farbror A.



















Zelma med några av sina fina julklappar.



















Juldagen - Lunch hos familjen Idegård i Kungsbacka.














Zelma fick "Prinsessmonstret Märta" av Rolf, Lotta och Ulrika. Hon dregglade ner henne direkt och höll ett stadigt tag om ett ben eller en arm.


















Juldagsmiddag och julklappsutdelning hos mamma i Kungsbacka.



















På annandagen hann vi besöka familjen Warfvinge i Onsala. Vi sågs senast i somras, bara några dagar innan Zelma föddes, så det var roligt för oss alla att få se/visa resultatet av tjockismagen.

Ingrid, Frida, Zelma och Anna.















På kvällen åt vi middag och hade julklappsutdelning hos pappa i Onsala. Zelma har tolerant provat alla möjliga famnar under julhelgen, men när hon kom till min farmors famn brast tålamodet. Vi lyckades i alla fall få EN glad bild på dem tillsammans innan tårarna kom.




























Vem kan Zelma ha fått den här t-shirten ifrån?



















29 december - Vår nya fina kamin!...och så ser man även lite av vårt ommöblerade vardagsrum.



















Lite mor- och dottermys på kvällskvisten.


















30 december - Zelma - 5 månader!...iklädd sina fina Z-byxor (Tack Helen, Albin och Sissa!).














31 december - Filmbevis på att Zelma nu kan vända sig från rygg till mage, även med lite hinder i vägen. Hon är envis vår lilla tösabit. Jag undrar vem hon kan ha ärvt det ifrån???


Ja, då återstår det bara att önska alla ett gott slut och ett gott nytt 2010! Nu ska vi köra igång med förberedelserna inför vårt nyårsfirande. Ikväll kommer familjen Mendonca och familjen Wiik hit och firar in det nya året med oss, det ska bli kul!

Inga kommentarer: