29 oktober 2010

113

19-29 oktober

Jag skulle vilja blogga varje dag ibland, men då skulle jag också behöva omkring fem timmar extra per dygn, minst! Det händer så mycket mest hela tiden och det i kombination med heltidsjobb med blandade skift och ibland bara en ledig dag per vecka gör att det inte alltid går ihop.

Robert sliter vidare som pappaledig till vår lilla älsklingsunge som börjar visa allt mer vilja, och det här är ju bara början... Robert har också börjat träna innebandy med mina kollegor vissa tisdagar. Egentligen är det väl jag som är inbjuden, men då jag saknar bollsinne och Robert älskar innebandy, så får han representera familjen i det här sammanhanget. En positiv biverkan av det här, bortsett från bättre kondition och andra självklarheter, är att Robert får träffa och lära känna några av mina fina kollegor. På tal om träning så har jag till viss del börjat tröttna på att träna hemma. Jag trycker det är svårt att koncentrera mig när jag har Zelma springande runt benen t.ex, så jag har provat det omoderna, men funktionella, gymmet på jobbet och till min stora belåtenhet har träningsglädjen och träningsvärken återkommit, härligt!

Zelma fortsätter göra det ena roliga påhittet efter det andra och lyckas nästan dagligen att reta gallfeber på antingen Robert eller mig. Senaste nytt i Zelmas värld tänkte jag nu lista upp då det blir så mycket text annars, håll till godo:

Zelma...

...tar av sig sina strumpor, hittar dem senare, går fram till mig eller Robert (eller annan lämplig person) sätter sig på golvet och sträcker upp strumporna mot en för att få hjälp att få på sig dem igen.
...har badat bubbelbad för första gången och berörde bubblorna med allra största respekt till en början, för att sedan plaska vilt när hon förstod att det var vatten under dem.
...älskar äldre barn. När vi hade familjen Rehman på middagsvisit förra lördagen sprang hon efter Smilla hela kvällen och skrek och skrattade. Sedan gosade hon med Smilla i soffan när det närmade sig läggdags och ville inte alls somna själv i sin säng som hon brukar.
...älskar också bebisar. På öppna förskolan låg det en tre månader gammal bebis på golvet och roade sig. Zelma gick fram till den och lade sig bredvid och gosade med den. Sååå sött!
...vinkar även till bilar som visas på TV. Hon har verkligen knäckt vinka-till-bilar-koden.

...har efter nästan två veckor blivit av med sin förkylning, för att efter två dagars friskhet, få en ny, typiskt.
...har fått smaka på kebab och pommes frites för första gången. Det var inte riktigt planerat eller meningen, men vår torsdagsmiddag blev allt annat än ätbar, så det fick bli en nödlösning, till Zelmas stora glädje.
...tömmer glatt alla lådor i vår TV-rumsmöbel, klättrar upp i lådan och sedan vidare upp på TV-bänken.
...flirtar jättemycket, ger en meningsfulla blickar och försöker prata. Än så länge förstår vi "titta där", "mamma" och "pappa" och oftast lyckas hon använda sitt ordförråd i rätt sammanhang. Mest missbrukat är "mamma", men det kan jag absolut stå ut med.

...älskar att titta på fåglar och ser dem direkt när vi är utomhus, pekar och säger "åååh".
...slänger (väldigt medvetet) maten på golvet när hon börjar bli mätt.
...har varit på 15 månderskontroll på BVC och väger nu 11,5kg och är 77,5cm lång. Hon följer sina kurvor exemplariskt, skönt.

Den här helgen är jag ledig tre dagar i rad, så lyxigt! Idag åkte jag till frissan efter lunch. Jag hade beställt tid på en annan salong med ekologisk inriktning (Carpe Naturam i Ramlösa, Helsingborg) då jag inte varit helt nöjd med den jag tidigare gått hos och ville prova något nytt. Jag kan bara berätta att jag är så fantastiskt nöjd med bytet och önskar att alla gick och blev klippta här, eller i alla fall hos en frisörska som arbetar på det här sättet. Jag hade bokat en s.k. Energiklippning och fick under 90 minuter en inpackning, lååång nack- och skalpmassage, mycket omsorgsfull hårtvätt inkl. lite mer massage, noggrann och personligt utförd klippning samt lite styling med naturlig touch i en lugn och avslappnad miljö. Heeelt fantastiskt och sååå prisvärt! Det känns som jag varit och klippt mig och varit på SPA på samma gång. Kolla in hemsidan och ring och boka en tid här; http://www.carpenaturam.se/ om ni vill prova, det finns några olika behandlingar att välja bland. Resten av fredagen har tillbringats med familjen. Zelma, Robert och jag tog en eftermiddagspromenad och Zelma fick leka av sig på en lekplats här i närheten. Därefter blev det ett besök på ICA och Zelma fick prova att köra en barnkundvagn för första gången. Hon var så stolt och gick själv och valde ut varor som hon tyckte platsade i hennes vagn. Hon börjar verkligen bli en stor liten tjej vår älskade unge.

22 oktober - Lycklig vattenlek i samband med mun- och handtvätt efter middagen.













23 oktober - Smilla och Zelma myser.













27 oktober - Vår egen lilla Mozart vill spela piano minst en gång per dag numera.













29 oktober - Zelma på bushumör.



















29 oktober - Mor och dotter sover middag.













29 oktober - Lekplatsbesökarens favoritsysselsättning.

Inga kommentarer: