14 juli 2013

Skurup, hemma"mys", besök & altanbygge

Äntligen har våra vänner Camilla, Mark, Samuel och Tyra hittat ett fint hus i Skurup och flyttat in! I torsdags tog vi en dagsutflykt söder ut och hälsade på dem. Barnen lekte och vi pratade, åt och mös.
 
Jag är sedan några år tillbaka Buzzador. Då får man prova nya produkter och tycka till om dem. Jag (och delvis även Zelma) har varit testperson för allt från blöjor och barnmat till tandkräm och nu glass. Mark är ett riktigt glassmonster så det kändes självklart att ta med sig glassen på huspremiären och utföra en glassprovning med honom och Camilla. Det är Häagen-Dazs som har kommit med en ny smak som heter Salted Caramel. Häagen-Dazs är ju känt för att göra riktig glass, på så vis att den är fri från tillsatser och stabiliseringsämnen och gjord på äkta varor så som t.ex. grädde, ägg och mjölk. Glassprovningen gick finfint och smaken var god. Det behövdes inga tillägg så som maränger, såser eller strössel. De tillbehören hamnade på barnens vaniljglass från konkurrerande glassmärke. Jag är lite tveksam till om jag kommer köpa just den här smaken igen men så är jag ju en chokladoholik. Den som föredrar kolasås blir säkert mer förtjust. #häagendazsbuzz #buzzador
 
I fredags var vi hemma. Robert mätte ut var i altanbygget vi skulle gjuta plintarna. Igår var det sedan full action. Vi hyrde en motordriven plintborr och borrade sex stycken 80cm djupa hål. Tungt, svettigt och lerigt. Vi kunde snabbt konstatera att vi har gott om blålera en bit ner i marken. På kvällen roade vi oss med att gjuta plintarna. Robert blandade betong för det vilda och jag assisterade med vatten, lördagsgodis och sällskap efter att barnen hade somnat. Det är så husägande småbarnsföräldrar har kvalitetstid med varandra nu för tiden... Det gäller helt enkelt att ta vara på de lugna stunderna på tu man hand, sänka kraven och njuta av varandras sällskap.
 
Idag lämnade jag och barnen Robert ifred med altanfunderingarna (mäta och väga in reglarna) och gick hem till Doris och Esther på playdate. Vi hade en bra dag där och barnen lekte ute och inne och högt och lågt. Doris och Esther har nyligen köpt en kattunge, Sture. Ett något vingligt yrväder som är så söt att man vill ha honom i famnen mest hela tiden. Ikväll kom pappa/morfar på besök för att stanna i några dagar. Han älskar att lyssna på dansbandsmusik och att bugga och nu när det är dansbandsvecka i Malung passade han på att ta en sväng om med Zelma.
 
Sist och minst men väldigt älskad och betydelsefull - vår son Ewald. Han fyller hela fem månader idag! Han är för det mesta go' och glad, lättroad och nöjd med livet. Höga och plötsliga ljud, t.ex. en nysning, gillar han dock inte. Det skrämmer honom mycket och kan göra honom alldeles förtvivlad. Han börjar gilla det här med smakportioner allt mer och han vet att han ska gapa när skeden närmar sig. Att det mesta av maten sedan åker ut igen är en helt annan femma. Han övar sig på att sitta själv och det är det han gillar mest. Lägger man honom på rygg på golvet rullar han fortare än kvickt över på mage. Även om han inte alltid själv tycks vilja det.
 

Inga kommentarer: