31 december 2010

126

Nyårsafton - 31 december 2010

Dagen började med lek, ett träningspass för min del och sovmorgon för Roberts del. Sedan gick vi till Familia hela familjen, åt lunch på Graffiti Café och gjorde några lyckade och ett misslyckat (öljettkappa istället för öljettlängd) inköp på rean. När Zelma sov middag slumrade Robert och jag i soffan. Vi är ju vana att somna vid kl.22 nu för tiden så vi passade på att ladda sovkontot innan kvällens bravader.

Trots oväntade förändring i nyårsplanerna (jag säger bara "SJ") fick vi en fantastisk nyårsafton i Viken tillsammans med Jenny, David och lille Milo. Vi anlände kl.18 och då åt Zelma sin middag, sen lekte barnen och vi vuxna pratade och Jenny jobbade på i köket. Kl.19:30 avnjöt vi fläskfilé, potatisgratäng, kantarellsås och sallad. Vi hade en vision om att barnen skulle sova när vi åt middag, men vi insåg snabbt att vi kunde ge upp den förhoppningen. Milo och Zelma lekte som aldrig förr. De klättrade på tv-borde, städade med städkittet Milo fått i julklapp, åt russin från var sin ask (Zelmas första russinask), tittade på Muminfilm och firade årets sista kväll med tomtebloss. Vid kl.20:30 började de små liven bli ordentligt trött, fick välling och lades bredvid varandra i Jennys och Davids säng. Zelma somnade nästan där, men Milo hade andra planer, så vi fick dela på dem och återgå till grundplanen där Zelma fick låna resesängen. Hon somnade ganska omgående i den och Milo efter ett par vändor. Kl.22 blev det äntligen vuxentid. Vi pratade, spelade M.I.G (HelRob vann!...och det var inte min förtjänst kan jag säga. I vår familj är det Robert som är allmänbildad, jag är den som kan mycket om lite.) och åt pepparkakscheesecake à la Jenny, underbart gott och trevligt!

Vädret var ju isande kallt trots att några plusgrader hittat hit den här kvällen. Det blåste jättemycket och regnade på tvären, så vi lämnade år 2010 och skålade in år 2011 inomhus och såg alla fina fyrverkerier genom Jennys och Davids stora vardagsrumsfönster.

Kl.01:30 var vi åter installerade hemma i Hyllinge och Zelma accepterade att bli på- och avklädd och förflyttade från resesäng, bilbarnstol och till sin säng utan ett pip, underbara unge!

GOTT NYTT 2011 & GOD FORTSÄTTNING

Vår nyårsfina lilla prinsessa.




















Zelma är i städartagen.



















David fixar tomtebloss till Milo och Zelma.


Nyårsmiddag.
















Zelma och Milo varvar ner och kvällsmyser i dubbelsängen.














Vacker och god pepparkakscheesecake à la Jenny.



















HelRob.










Inga kommentarer: