09 januari 2011

130

7-9 januari

Vår lilla familj har haft ett bra veckoslut. I fredags jobbade Robert och jag och Zelma hade en jättebra, och nästintill gnällfri(!), dag. Efter frukost tog vi en pulkatur och Zelma tog sig en liten tupplur i slutet av åkturen. Hon älskar verkligen att åka pulka. Det ser nästan ut som om hon mediterar när man tittar på henne, men ibland upptäcker hon något, t.ex. en juldekoration, då pekar hon och berättar och vill att vi stannar så att hon kan titta en längre stund. Efter pulkaturen gick vi till Familia. Jag hade vagnen med mig så Zelma fick åka i den inne på Familia. Hon springer ju iväg överallt nu för tiden, så att ha henne fast på ett ställe är nödvändigt. Vi gjorde lite ärenden och jag köpte två par örhängen. Fredagskvällen var lugn. Vi åt hemmagjord Souvlaki (marinerad fläskfilé, grekiskt) och Zelma älskade det, så det får bli en keeper i vår matsedel.

Igår, lördag, hade vi bokat en familjedag. Robert fick sovmorgon och efter frukost åkte vi till IKEA. Vi var på jakt efter öljettlängder/gardiner och kom hem med en påse full med allt utom det, dock bra och användbara saker, så vi var nöjda ändå. Gardinproblemet löste vi via Jotex istället. En annan som var nöjd med IKEA-besöket var Zelma. Hon sprang omkring som en galning och pillade, klättrade, flyttade och satt på allt hon kom åt! I nuläget vinner ett besök på IKEA lätt över Busfabriken kan jag säga. Vi avslutade med lunch och jag som numera äter enligt LCHF kunde lätt och enkelt äta mig mätt och belåten trots restaurantmat. Väl hemma sov vi middag hela familjen. Zelma utomhus, som vanligt, och Robert och jag i soffan. Därefter fick vi (nästan) ny energi och lyckades städa ut julen och lite till innan dagen var slut.

Idag har vi varit ute, inne, sociala och effektiva och så har Robert fått lite egentid med sina killkompisar i herrklubben medan Zelma och jag provade Hyllinges minst 20-åriga tradition - Knutsfesten i Flokets Hus -. När vi var ute på förmiddagen halkade vi en hel del och vi var glada att vi hade valt Zelmas fodrade regnställ till dagens utomhusklädsel. Den kom väl till pass när hon trillade på isen och rätt i vattenblasket vi har på gatan, och i hela Hyllinge (och Skåne?) för tillfället. När Zelma och jag halkade omkring som bäst satte Robert upp konsoller i carporten och lade upp brädor i dem. Efter lunch åkte Robert iväg till Höganäs och anslöt igen lagom till middagen.

Zelma-nyheter:
- Hon går fram till en, sträcker ut sin hand och drar i en och säger "kå-kå-kå" (kom-kom-kom). Målet är oftast lekhörnan där hon sedan drar ens hand neråt så att man ska sätta sig ner och leka med henne.
- Hon går på tå längre sträckor ibland för att det är kul.
- Hon älskar att ta på sig mössor och pannband.

7 januari - Tröttisen försöker vakna från middagsluren.



















8 januari - Lunch på IKEA.













8 januari - Mätt, nöjd och sötast.



















8 januari - Zelma testar IKEA-kruka.



















8 januari - Zelma var lyrisk över IKEAs sökdatorer - tangentbord och touch screen på samma gång.











9 januari - Ett konstverk lyser upp våra måltider numera. (Tack Göran!)













9 januari - Zelma är ca 80cm lång och försöker gräva sig in till vår trädgård med en sandlådespade. I bakgrunden syns halkiga Hägergatan i Hyllinge, helt täckt med is.














9 januari - Zelma var väldigt nöjd över att det fanns snö kvar i trädgården att åka pulka på.



















9 januari - En fin vinterbild på vår älsklingsunge och en skymt av gräsmattan vi inte sett på över två månader.



















9 januari - Zelma leker lika bra i en sandlåda, som i en gräslåda (sandlåda utan sand), som i en snölåda.














9 januari - Barnfilmstajm på Kuntsfesten - Jenny med Milo i knät. Zelma (pepparkaksflickan) gick orädd iväg från mig och satte sig bredvid en pojke. Han tittade lite undrande på henne när hon försökte hålla honom i handen.














9 januari - Zelma dansar loss på Kuntsfesten. Nu vet vi att även livemusik faller henne i smaken. (Mössan har hon själv bestämt att hon ska ha på sig.)

Inga kommentarer: