04 januari 2013

Effektiv dag & Z news

Idag har vi fått gjort massor. Framför allt Robert verkar ha haft extra många timmar på sitt dygn. Han gick upp med Zelma och gav mig sovmorgon. Jag gjorde en handlingslista efter frukosten som han sen gick till ICA och inhandlade. Sen var han och Zelma ute i småregn i nästan två timmar och lekte på två olika lekplatser medan jag bl.a. städade undan större delen av julen här hemma. Lite tidigt kan tyckas men snart är det dags att ta fram vagga och bebisgrejer och då är det skönt att ha fått undan julsakerna. Orken räcker dessutom inte till att röja en hel dag med min kroppshydda så då gäller det göra lite i taget och lägga energin på rätt saker. Zelma vill och ska ju ha sin beskärda del av mammaenergin också.

Efter lunch vilade Zelma och jag. Då var Robert på Bauhaus och sen kom Tommy och Lena. Jag fortsatte med julstöket i gott sällskap av Zelma medan Robert fick god hjälp av sina föräldrar att montera upp skåpen med eltillbehör och dörrar på väggen i sovrummet.

Ikväll blev det pastagratäng med  grillad kyckling till middag. Testade ett nytt recept och även den nya durkslagsinsatsen som vi köpte på IKEA här om dagen och var nöjd med båda. Det var bara Zelma som tyckte att gratängen var en enda röra så hon åt mest majs som är hennes favoritgrönsak. Hon gillar bättre när ingredienserna är var för sig av någon anledning. Hon har ju ett ordningssinne som heter duga så det.kanske beror på det. I morse omorganiserade hon till exempel våra redan organiserade låda med kaffekapslar och så handdiskade hon två glas och en sked i en halv evighet. Hon börjar bli allt bättre på att hitta på längre lekar själv och så har hon ett gäng med låtsaskompisar som hon kallar för sin "små tjejer". Ibland kan tjejerna gått från flera till en och då är det extra viktigt att vi inte glömt kvar henne i bilen eller på lekplatsen. Ja, tänk vilken otrolig fantasi hon har och som förälder är det väldigt roligt att få ta del av den då och då.






Inga kommentarer: